Ga naar Richard Hawley

Richard Hawley

Richard Hawley

di 10 sep. 2024
Brussels

Ancienne Belgique | Brussels

20:00

Deuren open: 19:00


Na bijna 25 jaar carrière is de Britse muzikant charismatischer dan ooit. Richard Hawley heeft zojuist zijn tiende album uitgebracht, "In This City They Call You Love", waarmee hij al zijn beloften waarmaakt. Ondertussen besloot hij ook op tour te vertrekken om die prachtplaat live te brengen, en Brussel zit er weer bij! Richard Hawley staat op dinsdag 10 september op het podium van AB voor een show die onmisbaar belooft te worden.

Tot het begin van de jaren 2000 werd de Sheffield-native vooral gelauwerd vanwege zijn ongelofelijke kwaliteiten als gitarist, of het nu binnen de groep Longpigs was of aan de zijde van onder meer de Arctic Monkeys, Elbow, Paul Weller, Manic Street Preachers of zijn oude kameraden van Pulp. Maar dan toch besloot de Roy Orbison en Scott Walker fan om solo te gaan en zijn diepe stem, die deel uitmaakt van een lange traditie van Engelse croonerzangers, te laten resoneren. En gelijk had hij. Hawley beschikt over een prachtige discografie van tien albums die door velen worden beschouwd als tijdloze meesterwerken, waarvan twee werden genomineerd voor de prestigieuze Mercury Music Prize. Deze mooie erkenning bracht hem ertoe duetten te zingen met iconen als Tom Jones, Nancy Sinatra en Shirley Bassey. Hij verleidt het publiek met zijn hese, zachte stem en zijn melodieën vol emotie, overstegen door de twangy geluiden die hij uit zijn gitaar tovert. En dan komt het verassende en oogverblindende "Standing at the Sky's Edge" (2012), een verbazingwekkende psychedelische escapade die iedereen omverblaast en aldus zijn grootste commerciële succes tot nu toe blijkt. Na de release van zijn 'Best of' vorig jaar, kan hij er prat van op te worden beschouwd als een van de meest briljante Britse songwriters van de afgelopen twintig jaar.

Vandaag neemt Richard Hawley ons mee op een nieuwe, boeiende reis die vintage rock en romantische ballades combineert met oneindige delicatesse. Hij biedt ons een tiende album aan zonder franjes, dat tot de essentie gaat. Een nieuw meesterwerk dat we op 10 september live gaan ontdekken. Een verplichte afspraak!

Tickets

Reguliere ticketverkoop

  • Nieuw

    General onsale*

Artiesten aanwezig op dit evenement

Toegang voor rolstoelgebruikers

Alle info hier.