Ga naar Opeth

Opeth – The last WILL and TESTAMENT – European Tour 2025

Opeth – The last WILL and TESTAMENT – European Tour 2025

zo 23 feb. 2025
Brussels

Ancienne Belgique | Brussels


In 2022 vierde Opeth hun dertigste verjaardag in stijl, met opmerkelijke optredens op de grootste festivals, waaronder hun zesde optreden op Graspop Metal Meeting. De meesters van de Zweedse progressieve metal zijn dit najaar terug met een nieuw album getiteld ‘The Last WILL and TESTAMENT’. Een Europese tour, die begin 2025 ook in België halt houdt, kon dus niet ontbreken! Opeth staat op zondag 23 februari op het podium van de Ancienne Belgique, met Grand Magus als special guest, voor een krachtig optreden dat een must-see belooft te worden...

Opeth werd in 1990 in Stockholm opgericht door Lars Mikael Akerfeldt en zorgde voor een revolutie in het genre met de release van hun eerste album ‘Orchid’ in 1995. Hun blackmetalgeluiden met folkloristische melodieën en gutturale zang grijpen metalfans bij de keel en verspreidden zich al snel buiten de grenzen van Zweden. De band groeide uit tot een van de koplopers van de melodieuze, progressieve deathscene. In de loop der jaren, met wisselingen van leden en albums, heeft Akerfeldt hun stijl geëvolueerd, flirtend met jaren '70 geïnspireerde progressieve rock, te beginnen met hun tiende album 'Heritage' in 2011. De daaropvolgende albums volgen hetzelfde progressieve pad en verlaten de gebruikelijke Death Metal-formule. ‘Pale Communion’ (2014) en ‘Sorceress’ (2016) blijven met talent nieuwe horizonten verkennen. ‘In Cauda Venenum’ (2019) laat nog maar eens zien hoe ver deze metalheads zich onderscheiden van de rest van het genre dankzij hun grote muzikale meesterschap.

De vijf Zweden bereiden zich nu voor om terug te keren naar onze kusten met een nieuwe Europese tour, en dat zal natuurlijk zijn met hun nieuwe album onder de arm! Een nieuwe prestatie, een nieuwe uitdaging en nieuwe innovaties. Dat is wat we kunnen verwachten van 'The Last WILL and TESTAMENT'. Zie ze live aan het werk in Ancienne Belgique op 23 februari!

Tickets

Reguliere ticketverkoop

  • General onsale*
    Uitverkocht

Artiesten aanwezig op dit evenement

Toegang voor rolstoelgebruikers

Alle info hier.