Ga naar Jamie Cullum

Jamie Cullum

Jamie Cullum

zo 04 mei 2025
Antwerpen

 

Na een reeks festivals afgelopen zomer en een concertreeks die gepland staat dit najaar in het Verenigd Koninkrijk, kondigt Jamie Cullum nu ook zijn terugkeer naar Europa in 2025 aan. Met daarbij dubbel heuglijk concertnieuws, want de Brit komt niet voor één, maar wel twee concerten naar ons land in twee buitengewone concertzalen met een uitmuntende akoestiek. Jamie Cullum komt op 4 mei naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen en op 5 mei naar de prestigieuze Henry Le Boeuf zaal in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. 

 

In 2003, op 24-jarige leeftijd, veroverde dit muzikale wonderkind de internationale muziekwereld met zijn derde album “Twentysomething”. Jamie Cullum betoverde de hele wereld met zijn intense ballads waarin hij jazz en pop combineert. Moeiteloos brengt hij fans van beide genres samen, door jazz standards te poppen en popnummers te jazzen. Altijd met een vleugje ondeugendheid en een gezonde dosis excentriciteit. Hij verrast ook puristen met zijn eigen nummers, waarvan de verfijnde muzikaliteit gepaard gaat met intelligente en vaak licht ironische teksten. Zijn liveoptredens zijn onvergetelijk door hun energie en als een volleerd leider leidt hij zijn getalenteerde muzikanten naar de grenzen van jazz, pop, soul en swing, achter - en letterlijk op - zijn piano. Waar hij ook optreedt, dankzij zijn waanzinnige talent past hij zich als een kameleon aan het podium aan. Met negen studioalbums op zijn naam, heeft hij meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en werkte hij samen met enkele van de grootste namen: van Herbie Hancock tot Pharrell Williams, Kendrick Lamar en Robbie Williams, en blijft hij een carrière opbouwen die zijn idolen waardig is. 

 

Eén ding is zeker, Jamie Cullum laat niemand onverschillig, dus kom zelf kijken in Antwerpen op 4 mei in de Koningin Elisabethzaal en/of op 5 mei in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel! 

Tickets

Live Nation Presale

  • Exclusieve presale!

    Presale*

Reguliere ticketverkoop

  • General onsale*
    Te koop vanaf 20-sep.-2024 09:00
    Reminder instellen

Niet gevonden wat je zocht?

Selecteer een andere datum

Artiesten aanwezig op dit evenement