Ga naar Gabriel Rios

Gabriel Rios

Gabriel Rios

di 11 mrt. 2025
Brussels

Ancienne Belgique | Brussels

20:00

Deuren open: 19:00


Na een intens 2024 met een nieuw album en een tournee die hem al naar een uitverkochte AB bracht in het voorjaar en dit najaar naar onder andere een uitverkochte De Roma brengt, ziet de toekomst er veelbelovend uit voor Gabriel Rios. De meest Belgische van de Puerto Ricaanse singer-songwriters besluit om ook in 2025 opnieuw de concertzalen in te trekken met zijn nieuwe langspeler, en speelt op 11 maart in de iconische Ancienne Belgique!

Geboren in San Juan, Puerto Rico, vestigde Gabriel Rios zich op 17-jarige leeftijd in België om schilderkunst te studeren aan de Lucas School of Arts in Gent. Hij komt er in contact met artiesten als Jo Bogaert (Technotronic), jazzpianist Jef Neve, Kobe Proesmans (The Colorist Orchestra), multi-instrumentalist/producer Ruben Samama en begint aan een opwindend muzikaal parcours. Zo brengt hij een aantal boeiende albums uit variërend van Latin crooner/popmuziek op ‘Ghostboy’ tot introspectieve singer-songwriter tracks op ‘This Marauder’s Midnight’ en herontdekt hij Latijnse klassiekers op zijn album ‘Flore’ uit 2021.

Met 'Playa Negra', zijn zesde album dat op 20 september verscheen, neemt Gabriel ons mee op een tropische reis van montuno-ritmes met een Cubaans tintje. Zijn dertien nummers, volledig in het Spaans gezongen, plaatsen zijn roots weer centraal. Hij duikt met aanstekelijk plezier in zijn fundamentele artistieke invloeden, terwijl hij erin slaagt zichzelf te vernieuwen en een nieuw facet van zijn persoonlijkheid te laten zien, zowel vertederend als genereus. Kom deze unieke artiest opnieuw live bewonderen tijdens een opwindend optreden in AB op 11 maart 2025!

Tickets

Reguliere ticketverkoop

  • Nieuw

    General onsale*

Niet gevonden wat je zocht?

Selecteer een andere datum

Artiesten aanwezig op dit evenement

Toegang voor rolstoelgebruikers

Alle info hier.